Sider

12. august 2010

Yoga Bliss

Jeg må innrømme at jeg misset mandagens Yoga-time, etter at jeg kom hjem utslitt og dehydrert fra stranden, og derfor fikk jeg ikke fullført min 10 dagers challenge som ville vært ferdig i dag. Jeg skal uansett fullføre min 14-dagers, men må dermed ta en dobbeltime en dag det passer for å få 14 timer på 14 dager. For jeg skal klare utfordringen.

Det er første gang jeg trener yoga så kontinuerlig, og i tillegg så har jeg sluttet å løpe. En utrolig seier er det for kroppen min, som jeg må påstå er utrolig velvillig om dagen. Nesten borte er vondter, stramme muskler, mørke ringer under øynene og anstrengthet, og tilstede er hjernen, en flexibel kropp, og ny energi. Aldri har jeg følt meg lettere til sinns, aldri har huden min vært penere, og skjeldent har jeg vært mindre anstrengt. Jeg er redd Yoga Bliss kan bli veldig avhengighets skapende.

Jeg har lagt merke til at jeg skriver ’gjøre’ yoga og ’treningsfri’, bare yoga i dag, etc., men dette er vel en sterk underdrevenhet. For er det noe Bikram Yoga er, så er det hard trening—både fysisk og psykisk—og sjeldent skjelver muskulaturen min så mye som den gjør i mange av de krevende positurene. Heldigvis blir jeg fort sterkere og mer fleksibel, så i dag hadde jeg en liten personlig seier, da jeg klarte å holde helene i denne posisjonen (har bare klart å holde føttene før), og nesten få pannen ned på gulvet foran meg. Mitt skritt var en dog en del bredere enn hun på bildet. Mye tyder på at mine over-spente hofter og hamstrings endelig har fått åpnet seg litt—jeg håper det varer.

For øvrig er knærne mindre plagsomme—løpingen var vel en stor faktor til smerten, så nå ser jeg fremover til løping om en stund. Oslo Maraton er lagt på hyllen til neste år. Som jeg begynte å nevne i forrige innlegg, så har jeg kjøpt meg en ultralyd maskin for hjemme bruk. Ultralyd beskrives av mange som å være en avgjørende faktor for bedring fra Hoffas syndrom, derav brukt opptil tre ganger om dagen. Det var ikke så vanskelig utregning å finne ut at dette ville bli vanskelig dersom jeg ikke hadde en maskin selv—og hva finner man ikke ved å google? Amazon.com solgte følgelig Home Unit’s, og for noen 100-lapper hva har jeg å tape? Ultralyd virker på den måten (slik jeg forstår det) at lydbølger trenger igjennom huden, og skaper vibrasjon i ”soft tissues” (oversettelse anyone?) i kneet. Varmen som dannes bidrar til å trekke blod inn i området som blir behandlet, som bringer oksygen og næring til problem regionen, og fjerner celle avfall og hevelse som jeg har. (Jeg er ingen ekspert på området, så jeg kan med stor mulighet ha misforstått.) Jeg håper da at med TENS (elektronisk stimulasjon) som FT gir meg, og min egen behandling med Ultralyd vil gi meg ett lite forsprang til friskhet. For selv i Yoga Bliss er ikke livet helt det samme uten løping. But until then... Namaste.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails