Sider

3. juni 2010

Confessions of an Addict


“We all have our drugs…” sa min kjære venninnes kjæreste til meg for 1½ uke siden, og refererte til mitt løpe kvantum. Jeg kan vel enkelt si meg enig i det; løping er mitt dop; min nikotin, og uten løping blir verken jeg eller hverdagen like glad. Løping gir meg energi, styrke, endorfiner, og ro. Dager da jeg ikke løper kan jeg lett bli irritabel, ukonsentrert, og lei – akkurat som en nikotin avhenging som ikke får nikotin. Forskjellen er at i motsetning til nikotin og rusavhengiges trang til tilførsel av giftige kjemikalier, har jeg en trang til utførsel; en overdose energi som må få utspring. Vel, det er vel ikke noe galt med det? Trening er jo sunt! Løping er for tøffinger! ;D
Uansett, jeg innrømmer; løping mitt dop og jeg er sterkt avhengig.

Hei, mitt navn er Torhild+, og jeg er løpenarkoman. I dag skulle være min andre dag uten løping, men jeg sprakk. Hadde for store abstinenser. Det var ikke så bra for kneet. Støtte apparatet/bandasjen var ikke sterk nok, men jeg skylder ikke på det. Det er min egen skyld.
Jeg lover å starte med blanke ark i morgen, og forhåpentligvis betyr det også et friskt kne!


*Blunk* og Godnatt... (Håper du tok ironien...)

EDIT: fant DENNE artikkelen, jeg er vel ikke helt der ennå heldigvis!

4 kommentarer:

 1. Hei!

  Håper du kommer deg fort.
  Jeg har også slitt en del med knær. Oftest er det heldigvis ikke knærne det er noe feil med, men noen andre muskler som gjør at det kjennes i knærne.

  Når mine knær er vonde (som er par ganger i uka) så masserer jeg inn enten tigerbalsam eller muskelkrem på knærne før jeg legger meg. Så tar jeg GLADPACK og surrer området inn. Deretter tar jeg tape og taper både over og under så det ikke slipper ut noe luft.

  Tigerbalsamen/muskelkremen gjør at skadestedet blir varmt. Gladpacken gjør at alt blir tett og du blir ganske svett under der. det øker blodgjennomstrømningen i skadestedet.

  Dette er et triks jeg bruker utrolig mye, og jeg blir like overassket hver gang hvor bra det funker.

  Du skriver selv at du testa nytt fotisett. La oss bare håpe det er pga det. Jeg også sliter med muskler hvis jeg foreks starter med forfot løping.

  Løp du i går? Er det smertefullt når du løper?
  Ofte når jeg har vondt er det mer smertefult før/etter men ikke når jeg løper.

  SvarSlett
 2. EDIT: God artikkel! Er ikke helt der enda jeg heller :)

  SvarSlett
 3. Hei Espen,

  Tusen takk for tips, jeg skal prøve det i kveld!
  Jeg har gjort ganskje mye research på nettet, og et er noe som blir kaldt it-syndrom (løperkne på norsk, men ikke runners knee på engelsk av en ellen annen grunn). Og, det er akkurat den type vondt + område som jeg har fått. Heldigvis ikke noe alvorlig, men kjedelig da det kommer til å gå utover løpingen over lengre tid enn en strekk. Fant en veldig god nettside som forklarer det her: http://injuredrunner.com/injury_region/knee/knee_IT.htm

  Skal få meg en sånn foam roller, så håper jeg det kan gjøre susen + så tror jeg i grunn at yoga vil være en god behandlig. *Krysser fingre*

  Jeg løp forsiktig på mølle i går, klarte ikke å gi noe særlig fraspark, så løp veldig rolig. Det var ubehagelig, ikke vondt. Litt verre er det dog i dag, har en prikkende, nummen følelse på siden av kneet... Jeg har slitt endel med rygg-vondter tidligere, men yoga hjelp mot det... Håper yoga kan være løsningen denne gangen og + foam roller da!

  SvarSlett
 4. God bedring.
  Høper du snart får løpt igjen.
  Ute med skade er ikke noe moro når man helst vil løpe. Men når du kommer tilbake er du nok sterkere enn noengang skal du se!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails