Sider

6. mai 2010

Oatmeal a la Torhild+

Du har hørt det før, men jeg gjentar; frokost dagens viktigste måltid. Hvorfor? Jo, fordi den starter forbrenningen og skaper energi til dagens gjøremål. Jeg er en av de som heller kommer for sent enn å hoppe over frokosten, og det er ikke uten grunn. Denne havregrøten gir metthet, er lett svelgelig selv på morgenen, og smaker nydelig. Samtidig er den er rik på næring, god for magen, og gir masse energi.

Oatmeal a la Torhild+

En porsjon

3-4dl vann
1 ½ dl havregryn
1 dl soya- eller mandelmelk m/vaniljesmak
1 ss gresskarkjerner
1 ss solsikkefrø
2 ts linfrø
1 ’dert’ salt

Kok opp og la koke på middels varme til ønsket konsistens, rør innimellom. Se evt. an vannmengden - føl deg frem. Soya- eller mandelmelk kan erstattes med vanlig melk, men grøten mister da den runde smaken. (Prøv evt. med litt vaniljestang.) Lag grøten ferdig i forvegen, hvis du lager flere porsjoner, del opp passende mengder, og putt i separate bokser i kjøleskapet. Varmes i mikroen 3-4 min, mens tevannet trekker. Rør inn litt kokende vann dersom grøten har blitt for tykk.
Ha på kanel og smør etter smak, banan er også veldig godt. (Sukker er ikke lov ☺ ).
Serveres med en kopp te, og et eple til dessert!

Bon Appetit!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails